Dramske aktivosti

U ranom detinjstvu sposobnost glume javlja se u obliku simboličke igre i traje do zrelosti, kada se manifestuje kao sposobnost preuzimanja uloga. Dete već od svoje druge godine ispoljava lična iskustva u izrazu, prikazujući to u simboličkoj igri počinjajući od osnova vrlo plastično, jednostavno i prihvatljivo.
Dramske aktivnosti pružaju mogućnost deci da kroz igru razvijaju maštu, osećaj za timski rad, pokret i zvuk, da pravilno nauče da izgovaraju slova i reči, istražuju svet priča, bajki i svakodnevnog života, sve to kroz rad prilagođen njihovom uzrastu. 
Tehnike glume pomažu deci da se oslobode strahova, razvijaju koncentraciju, osveste svoje sposobnosti, nauče šta znači rad u grupi i konačno da se razviju u autentično biće koje se razlikuje od drugih.

Cilj rada jeste bogaćenje iskustva i upoznavanje sa dramskom umetnošću.
Gluma pruža mogućnost svakom detetu da se razvija u skladu sa svojim mogućnostima.

Dramske aktivnosti održavaju se dva puta nedeljno u trajanju od 30 minuta i obuhvataju vežbe govora i pokreta. Kroz igru, muziku i interakciju otkrivamo sve tajne glumačke magije.
Na kraju školske godine održava se javni čas na kojem prisustvuju roditelji kako bi ispratili ono što smo radili u protekloj školskoj godini.
Najbitnije od svega je da deca kroz časove glume nauče da veruju u sebe i zavole umetnost.

Jelovnik

Upitnik za roditelje

Video

Komentari